Vitafoglalkozások

Vitafoglalkozások2020-03-10T11:24:36+00:00

A VITA (NEM) JÁTÉK

vita workshop általános és középiskolásoknak

Bevezető vita workshop – Töltsd le a tájékoztatónkat!

Haladó vitafoglalkozások – Töltsd le a tájékoztatónkat!

Miért fontos a vitakultúra-fejlesztés?

Hiszünk abban, hogy az eltérő vélemények ütköztetése és a kritikus gondolkodás társadalmi érték, amely lehetővé teszi az innovációt, a fejlődést, a problémamegoldást és a felelős döntéshozatalt. Lehet, hogy másképp gondolkodunk. Másban hiszünk. Lehet, hogy nem értünk egyet. De együtt kell működnünk, hogy haladni tudjunk. A vitakultúrát fejlesztő gyakorlatokon keresztül a diákok magabiztosabbá válhatnak véleményük megfogalmazásában és a mások előtt való megszólalásban, jobb és együttműködőbb kapcsolatot alakíthatnak ki osztálytársaikkal és tanáraikkal, miközben empátiájuk és önismeretük is fejlődik.

Mi történik a workshopon?

A 3×90 perces foglalkozásokon a résztvevők interaktív keretek között sajátíthatják el a hatékony kommunikáció, az érveléstechnika és a vitázás alapjait, és próbálhatják ki azokat különböző vitahelyzetekben. Az osztályközösség számára fontos dilemmákról vitázhatnak biztonságos környezetben.

Kik vezetik a foglalkozásokat?

A workshopot a DIA trénerei vezetik, akik különböző hátterű fiatalokkal és szakemberekkel dolgoznak együtt rendszeresen a készségfejlesztés legváltozatosabb területein.

Mennyibe kerül mindez?

A workshopon való részvétel ára (min. 20 fős csoport esetén): 1500 Ft / fő / 90 perc

Kapcsolat

Korenyák Zsófia | korenyak.zsofia@i-dia.org