MIADIA

MIADIA2021-04-08T21:37:51+00:00

Galambos Rita

Text

Csapatunk

Belinszky Anna
Belinszky Anna
Mindig is foglalkoztatott, hogyan lehet a munkám hatással másokra, hogyan tudom képviselni és közvetíteni a számomra fontos értékeket. A DIA-ban azért dolgozom, hogy minél több fiatal megtapasztalhassa, milyen ereje lehet a közös gondolkodásnak, a valódi párbeszédnek, a saját környezetünkért való tenni akarásnak. Hiszek abban, hogy az új tanulási helyzetek és kihívások mindannyiunkat segíthetnek abban, hogy felfedezzük a saját magunkban és a közösségünkben rejlő lehetőségeket. A DIA-ban dolgozni számomra folyamatos felfedezés, és szeretném, ha ebben a felfedezésben minél több fiatalnak része lehetne.
Deli Csenge
Deli Csenge
A DIA számomra egyfajta kiút az egyetemi szürkeségből. Tulajdonképpen már a gimis mókuskerékből is az volt. A stábban talán egyedüli szerencsésként én tudhatom csak, milyen „mindkét oldalon állni”. Most már gyakornokként tudom, mennyi fáradságos munka és apró szösszenet vezet el odáig, hogy a fiataloknak egy nem mindennapi élményben legyen részük. Gimisként csak azt éreztem, hogy ez egy olyan dolog, amire nagyon szüksége van a világnak, főleg a benne sokszor céltalanul bolyongó, de tenni akaró fiataloknak. A DIA számomra a nagy találkozások színtere is. Megismertem olyan inspiráló és kreatív embereket, akiktől nagyon sokat lehet tanulni. Igen, ők ma már a kollégáim. Megismertem olyan fiatalokat is, akiktől ugyancsak rengeteg lehet tanulni. És ami a legjobb: egy-egy tábor vagy DIA-s esemény alkalmával azt látom, hogy a fiatalok is szeretnék megismerni a másikat, szeretnének tanulni egymástól. Szerintem ez fontos a mai világban, ne hagyjuk veszni.
Galambos Rita
Galambos Rita
Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert egész pályafutásom alatt mindig azzal foglalkozhattam, amit nagyon szerettem, amit fontosnak tartottam, és mindezt elkötelezett, lelkes emberekkel tehettem. Az elmúlt 13 évben különböző szerepekben igyekeztem biztosítani a DIA sikeres működését, előmozdítani azt, hogy fiatalok részesülhessenek olyan élményekben, amelyek segítik őket abban, hogy megtalálják a helyüket a világban, akarjanak és tudjanak tenni másokért, a környezetükért. Nagy szükség van olyan független, átláthatóan és demokratikusan működő szervezetekre, mint a DIA.
Heszterényi Réka
Heszterényi Réka
Életem egyik legnehezebb korszaka volt a tavaly nyár, mikor is fel kellett dolgoznom, hogy hiába az 5 év kemény munka, nem mehettem az álom egyetememre Hollandiába. Mit sem sejtve utaztam el egy DIA-s táborba, ahol fordult egyet körülöttem a világ. Pár hónappal később, a DemoLab kick-offján egyszer csak belegondoltam, hogy a kissé kaotikus, de végtelenül lelkes kis csoportunk a DIA szakértelmének és az UNDEF támogatásának hála mára 8 iskola részvételével hálózattá nőtte ki magát, és eltöltött a büszkeség és a motiváció, hogy igenis lehet változtatni, és megéri küzdeni. A DIA-s gyakornokságomat nemcsak a színvonalas és színes programok teszik felejthetetlenné, hanem az emberek, akiket megismerhetek: gondolok itt az odaadó kollégákra, az elkötelezett tanárokra, a tenni akaró fiatalokra (a jelzők felcserélhetők). Befogadó és elhivatott közösség része vagyok, ami közös munkára, kritikus gondolkodásra, 21. századi kompetenciákra és társadalmi érzékenységre tanít mindenkit, akit elér. Most már tudom, miért kellett itthon maradnom. A DIA-ban megtaláltam a helyem.
Korenyák Zsófia
Korenyák Zsófia
A munkám során főként fiatalokkal foglalkozom, őket segítem ahhoz, hogy egy biztonságos légkörben a készségeiket a számukra legmegfelelőbb módon fejleszthessék. Izgalmas az, ahogyan szemtanúja lehetek egyéni fejlődéseknek és az érdeklődések mentén saját célok megfogalmazásának. Azért tartom fontosnak a munkám a DIA-ban, mert azt érzem, hogy egy dinamikusan változó és fejlődő kreatív társaság részese lehetek, folyamatosan tanulhatok és ezáltal hatással lehetek másokra.
Lencse-Csík Orsi
Lencse-Csík Orsi
A Közterem program életrehívója és szakmai vezetője vagyok. Ez egy csapatépítő program iskolai osztályoknak, hogy az osztályokból valódi csapat váljon egy kis szociális kompetenciafejlesztéssel ötvözve. Mellette az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájban vagyok önkéntes pedagógus, ahol a csapatépítés és a disputa a kedvenc tevékenységem. Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán elvégeztem mindent, ami a neveléstudománnyal kapcsolatos, egészen a PhD abszolutóriumig, majd itt dolgoztam tanársegédként is, amelynek hogy-hogy nem, a legjobb része a tanárszakos és pedagógia alapszakos hallgatókkal való közös munka volt. Van egy 2 éves, frissen bölcsibe járó kislányom, Franciska. Imádok olvasni, régi fotókat, videókat, reklámokat nézegetni és úgy egyáltalán beleveszni kicsit a múltba. A jelenben pedig azt szeretem, ha hasznos, fontos értékes ügyekért tehetek.
Oliveira de Jesus Andrea
Oliveira de Jesus Andrea
Mindig is szerettem fiatalokkal foglalkozni. Nagyon motivál, amikor azt látom, hogy megmozdulnak egy új kreatív ötlet vagy élmény hatására, és más minőségben kezdenek el gondolkodni. Ezáltal jobban megismerik önmagukat, felfedezik a rejtett képességeiket és megtalálják a saját útjukat. A DIA pénzügyi koordinátorként azért dolgozom, hogy minél több ilyen program megvalósulhasson, amely elindítja őket ezen az úton.
Tillinger Zsófia
Tillinger Zsófia
Amikor másodéves egyetemistaként gyakornoknak jelentkeztem a DIA-hoz, a stábtagok viccesen figyelmeztettek, hogy az emberek észrevétlenül itt szoktak „ragadni”. Én persze jót kacagtam ezen, és magamban nyugtáztam, hogy én leszek a kivétel, hiszen teljesen más irányú tanulmányokat folytattam, a gyakornokságomra csak hasznos és érdekes hobbiként tekintettem. Mindez már több mint 5 éve történt, azóta pedig állandó csapattag lettem a DIA-ban. Az itteni munka tényleg addiktív – napról-napra csupa izgalmas kihívással szembesülök és szuper embereket ismerek meg, miközben egy olyan szakmailag és emberileg is inspiráló közegben dolgozom, ahol állandóan fejlődhetek. Hiszek abban, hogy egy igazságosabb és jól működő társadalomhoz a folyamatos tanuláson és a párbeszéden keresztül vezet az út, ezért dolgozom együtt a munkám során az ország minden pontjáról érkező fiatalokkal és a velük foglalkozó szakemberekkel. A kollégáimmal azt szeretnénk, hogy a felnövő generációk innovatívabb gondolkodók, kreatívabb problémamegoldók és nyitottabb közösségek legyenek.
Vujovits Júlia
Vujovits Júlia
A DIA számomra egy olyan közeget és közösséget jelent, amelyben a tanulás öröm és a szabad, kritikus gondolkodás pedig érték. Azért is tartom nagyon izgalmasnak a munkát a DIA-ban, mert a szervezet mindig képes a megújulásra. A vitakultúra-fejlesztés mellett kamaszkonferenciát szervezünk, gyerekeket táboroztatunk, társasjátékot fejlesztünk, és nemrég az egyik legaktuálisabb témával kezdtünk el foglalkozni, az álhírek felismerésével és hiteles információk felkutatásával. A fiatalok a közös munka során olyan nélkülözhetetlen és életre szóló képességeket sajátíthatnak el, amelyeket nem sok helyen tudnak megszerezni. Projektjeink az aktív állampolgárságra, a felelős döntéshozásra, az érdemi párbeszédre készítik fel őket.

Átláthatóság

Közhasznúsági jelentések
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

Támogatók

Partnerek