Youth Voice

Mihez kezdjünk az álhírekkel? A projektben részt vevő fiatalokkal erre a kérdésre keressük a választ.

A DIA 2018 őszén indult Youth Voice projektjét napjaink egyik leggyakrabban említett társadalmi problémája, az álhírek terjedése hívta életre. A programban résztvevő középiskolásokkal azért dolgozunk, hogy tudatosabb médiafogyasztók legyenek, hatékonyan tudják ellenőrizni az információk hitelességét, és ők maguk is hiteles információforrássá váljanak saját környezetükben.

A program részeként középiskolás csapatok az ország különböző pontjain folytatnak kutatásokat olyan őket érintő és érdeklő társadalmi kérdésekkel kapcsolatban, mint a fiatalok hírfogyasztási szokásai, a közösségi médiához való viszonyuk, a jövő munkahelyével kapcsolatos elképzeléseik vagy az önkéntességhez való hozzáállásuk.

A Youth Voice projekt keretein belül a DIA trénerei olyan nyitott workshopokat is tartanak középiskolás osztályoknak, ahol a diákok interaktív keretek között tanulhatnak a média és a tömegkommunikáció működéséről, és tesztelhetik, mennyire sikeresek az álhírek felismerésében. A döntéshozók bevonásával szervezett foglalkozásokon a fiatalok bátorító környezetben olyan dilemmákról, izgalmas kérdésfelvetésekről beszélgethetnek, melyek a hétköznapokban is foglalkoztatják őket.

2020-03-04T07:52:03+00:00