Keresés
Close this search box.

DeMo

Civil együttműködések egy befogadóbb társadalomért.

2013 és 2017 között lehetőségünk nyílt 12 civil szervezettel szakmai együttműködést indítani. Ezek mind olyan szervezetek, amelyek mélyszegénységben élő gyerekekkel foglalkoznak az ország különböző pontjain. Célunk az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a tapasztalatcserére, az egymástól tanulásra, valamint közös projektek megvalósítására, közben pedig eszközöket adjunk a hosszabb távú fenntarthatóság biztosításához.

Hogy mi mindent csináltunk? Sok más mellett szerveztünk helyszíni látogatásokat, amelyek mind izgalmas szakmai tapasztalatcseréknek bizonyultak, és egyben több hosszú távú együttműködés kezdetét is jelentették. Szerveztünk találkozókat, ahol mindig egy-egy izgalmas témát, módszert, dilemmát jártunk körül. Megteremtettük a lehetőségét egy folyamatos szakmai párbeszédnek.

Összeállítottunk egy módszertani kézikönyvet Alternatív leckék (link a kiadványokra) címen, és működtetünk egy blogot: https://demoblog.hu/.

Ezen felül szerveztünk nyilvános szakmai eseményeket, mint például a Változás logikája, amikor is olyan változáshozók mutatkoztak be, akik mind különleges és sikeres társadalmi innovációk elindítói, mint Küllői Péter (Bátor Tábor), Ritók Nóra (Igazgyöngy Alapítvány), Havasi Zoltán (Budapest Bike Maffia), Czeizel Barbara (Korai Fejlesztő Központ) és Jakab Áron (Fruit of Care).

A projektben résztvevő szervezetek:

Bagázs Egyesület

Budai Városkapu Iskola, Pécs

Csatárlánc, Miskolc

Élménytár Tanoda, Pécs

Faág Egyesület, Pécs

Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanoda

InDaHouse Hungary, Pere/Hernádszentandrás

Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet

Motiváció Műhely, Szeged

Pressley Ridge Magyarország

Szitakötő folyóirat/Liget Műhely

UCCU, Roma Informális Oktatási Alapítvány

A DeMo kiegészítő projektje a Tanulószoba volt.

A projekt a Norvég Civil Alap támogatásával valósult meg.

Civil partnerships for a more inclusive society.