X Labor – Képzési felhívás
#Esemény 2016.12.19

Örömmel jelentjük: fontos szakmai tartalmakkal és izgalmas lehetőségekkel teli képzési programot ajánlunk pedagógusok számára. Bátran merjük állítani, valóban rendhagyó kezdeményezéshez csatlakozhattok. Íme a részletek.

 

x_labor-cover2-001 

 

Az X Labor rendhagyó és innovatív képzési program olyan pedagógusok számára, akik sikerélményeket keresnek a tanításban, nyitottak a szakmai fejlődésre, eredményesebbekké szeretnének válni a tanulási folyamatok tervezésében, és érdeklődnek a közösségi szolgálatban rejlő kiaknázatlan lehetőségek iránt. 

 

 

 Egy újabb képzés, amire nincs időm? 

 

Igen. És mégsem… Tudjuk, hogy a pedagógusok túlterheltek, és alig van módjuk arra, hogy további feladatokban elköteleződjenek. De tudjuk, hogy sok tanár keres működőképes eszközöket, amelyekkel frissítheti a tudását. Tudjuk, hogy sok tanár marad magára a módszertani kérdéseivel. És sok tanár keresi a megoldást a szakmai kiégés ellen.  Az X Labor célja, hogy megoldásokat nyújtson ezekre a kihívásokra, lehetőséget adjon a pedagógusok számára a kollaboratív tanulásra, módszertani fejlesztésre. Miért Labor? Mert a program elsősorban a szakmai műhelymunkára, módszerek kidolgozására irányul, és fókuszában a tanulási folyamatok tervezése, azaz a tanulás design áll. Miért X? Mert a téma, amely gyakorlóterepet nyújt a tanulástervezéshez és a kipróbáláshoz: az iskolai közösségi szolgálat, azaz az IKSZ.

 

 

 Három érv a jelentkezés mellett 

 

 

 1. A program lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők eredményesebbekké váljanak a tanulási folyamatok tervezése terén, ezáltal sikeresebbé váljanak a tanításban, a diákok motiválásában, és olyan tanórák kidolgozásában, amelyeken tanárként és tanulóként egyaránt jó részt venni. 
 2. A résztvevők egy támogató és inspiráló szakmai közösség tagjaivá válnak, amelynek alapja a kölcsönös bátorítás, egymástól tanulás és megerősítés. A program részeként a képzési találkozókon túl a résztvevők egyéni mentorálást is kapnak. 
 3. A résztvevők tudása bővül a közösségi szolgálatról, megismerik az IKSZ-ben rejlő tanulási lehetőségeket, továbbá szakmai támogatást kapnak sikeres közösségi szolgálati projektek megtervezéséhez.

 

nevtelen-001
Kattints a képre a nagyobb mérethez

 

 

 Mit kell még tudnom? 

 

 • A programban való részvétel ingyenes.
 • A részvételről igazolást állítunk ki, amely felhasználható a szakmai portfólióban.
 • Kérjük, csak akkor jelentkezz a képzési programra, ha a teljes folyamatban részt tudsz venni. 
 • Arra bátorítunk, hogy vonj be kollégákat: ideális, ha iskolánként több pedagógus vesz részt a programban. 2-3 fős teamek jelentkezését előnyben részesítjük a résztvevők kiválasztásakor.
 • A képzési programra korlátozott számban tudunk résztvevőket fogadni. Túljelentkezés esetén a résztvevők kiválasztásakor a jelentkezés sorrendjét is figyelembe vesszük. 
 • A részvétel nem kötött előzetes szakmai tapasztalatokhoz, de a motiváció, a nyitottság és a közösségi szolgálat iránti érdeklődés fontos szempontot jelent. 
 • A programra az ország bármely részéről jelentkezhetnek résztvevők, azonban a találkozókon való részvétel utazási költségeit nem tudjuk megtéríteni. 
 • Az X Labor megvalósítója a DIA, a találkozók és mentorálás szakmai hátterét az alapítvány sokéves tapasztalattal rendelkező, felkészült trénerei biztosítják.  
 • A képzési program a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának koordinálásában megvalósuló EFFEKT (Európai szakmai és módszertani keret fejlesztése a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására) projekt része. 

 

 JELENTKEZÉSI ŰRLAP 

 

Jelentkezési határidő: 2017. január 6. 12.00 óra.

 

Kapcsolat: Matolcsi Zsuzsa – matolcsi.zsuzsa@i-dia.org