Keresés
Close this search box.

Jelentkezz új projektünkre, mert Van hozzá közöd!

 

Van hozzá közöd!  élményalapú workshopok középiskolás fiataloknak.

 

Jelentkezz még ma!

 

 

Legújabb projektünk, a Van hozzá közöd! 14-19 éves középiskolában tanuló diákoknak szól.  A programba elsősorban fiatalok már meglévő közösségeit szeretnénk bevonni; középiskolai osztályokat, diákönkormányzatokat, amelyeknek a tagjai felfedezhetik és megfogalmazhatják az őket érintő és érdeklő kérdéseket, valamint interaktív és innovatív módszerekkel arról is tanulhatnak, hogyan kezdeményezzenek választott témáikban ők maguk is –  társaikkal, tanáraikkal és döntéshozókkal – párbeszédet.  A fiatalok így saját élményt szerezhetnek arról, hogy erőforrásaikra építve, milyen hatást gyakorolhatnak környezetükre és hogyan lehet közük az őket foglalkoztató kérdések megválaszolásához.

Hiszünk abban, hogy a fiatalok nemcsak érdeklődnek bizonyos fontos kérdések iránt, hanem szívesen vitáznak is róluk, mert VAN HOZZÁ KÖZÜK!

 

Mi fog történni?

A projekt három pillérre épül:

  1. A részt vevő osztályokban két alkalommal 90 perces foglalkozásokat tartunk, ahol a témák kiválasztása mellett a vitakészségek fejlesztése kerül a középpontba (2020. február-március)
  2. Mentoráljuk a csapatokat a nyilvános eseményeik megszervezésében telefonon, skype-on vagy személyesen (2020. április)
  3. A programot végül egy közös meet-uppal zárjuk, ahol a csoportok innovatív módon mutathatják be a projekt megvalósítása során szerzett tapasztalataikat, jó gyakorlataikat (2020. május)

 

A programban való részvétel ingyenes a diákok számára. A projekt az Európai Unió által kezdeményezett Strukturált Párbeszéd folyamat részeként valósul meg.

Olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy osztályukkal elköteleződnek az egész program folyamatára.

 

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet: http://bit.ly/vanhozzakozod

(ha a link nem kattintható, másold be a böngésződbe)

 

Határidő: 2020. január 30. (csütörtök)