Keresés
Close this search box.

Támadnak az érvszörnyek!

játékbemutató esemény összefoglaló

„Érezted már úgy egy vita során, hogy az elhangzott érvekkel valami nem stimmelt?
Észrevetted, hogy a vitapartnered hibás érvvel próbálkozott, de nem tudtad leszerelni, mert nem voltál benne biztos, melyikkel?
Szeretnél az érvelés mesterévé válni és kiiktatni minden hibás érvet a beszélgetésből?
Akkor ez a játék neked szól!”

 

Írjuk a VoxPop a kártyajáták – Támadnak az érvszörnyek! című társasjátékunk dobozán. A játékot a VoxPop vitajátékból jól ismert 6 érvelési hibára, azaz érvszörnyre építettük, nevezetesen: Csúszós lejtő, Téves okság, Téves általánosítás, Hibás tekintély, Szalmabáb, Személyeskedés. A társasjáték célja, hogy a játékba rejtett példamondatokról a játékosok eldöntsék, hogy mely érvelési hibát tartalmazzák, vagy helyesek e.

fotó: Benkő-Molnár Fanni

De ez így még túlságosan unalmas lenne társasjátéknak, ezért Lencse Máté társasjáték tervezővel együttműködve dolgoztunk tovább az általunk megírt, elképesztően sok hibás és néhány helyes érvvel teletűzdelt példamondatokkal. Máté 3 játékvariációt alkotott meg, melyek élvezeti faktora még közelebb hozza a játékosokhoz a példamondatokat, érvszörnyeket és helyes érveket egyaránt: találunk benne páros, tréning játék alapokra építő, egy gyorsaságra építő, valamint egy draftolós mechanizmusra építő verziót is, így biztosan mindenki megtalálja magának azt a játéktípust, melynek segítségével jobban megismerheti az érvelési hibákat.

fotó: Benkő-Molnár Fanni

A társasjáték májusban jelent meg a Kamaszkonferencián, de szerettük volna egy dedikált játékbemutató eseményen is a nagyközönség, valamint a DIA-hoz közelálló szervezetek, partnerek, személyek elé tárni azt. Szerveztünk hát egy Játékbemutató eseményt a Játsz/ma Társasjátékkávézóba, ahol egy közösségi ráhangolódást követően a játékostársaink megismerhették a játék kialakulásának történetét, valamint személyesen a fejlesztőkkel próbálhatták ki a 3 játékvariációt, plusz egy asztalnál még a VoxPop vitajátékot is megismerhették.

Remek hangulat uralkodott az eseményen, a játékok nagyon pörgősen, jó hangulatban zajlottak, a visszajelzések alapján pedig úgy tűnik, a játék nem csak a tesztfázisban, de élesben is abszolút működőképes, sőt!

Köszönjük a sok-sok érdeklődő, lelkes résztvevőnek a jelenlétet, a sok kérdést, támogatást és biztatást a munkánkkal kapcsolatban, no, meg persze a hatékony fellépést az érveszörnyekkel szemben!

fotó: Benkő-Molnár Fanni

Ha szeretnétek ti is egy igazán élvezetes, ám edukatív társasjátékot rejteni a fa alá, még nem késő beszerezni a VoxPop kártyajátékot, valamint a VoxPop vitajátékot! Ráadáasul most 20% kedvezményt is biztosítunk a vásárlásból a december 16-ig, online leadott rendelésekre. Nézzetek szét a DIA shopban, ahol a játékok mellett szakmai kiadványokat is megvásárolhattok. Ne feledjétek, hogy a DIA-nál vásárolt termékekkel a fiatalokért végzett munkánkat támogatjátok.

 

Vitázásra és helyes érvelésre fel!