Keresés
Close this search box.

Legyen az osztályból csapat! – Közterem és a DIA

A Közterem program 2015 januárjában indult útjára és ezen az úton többször találkozott a DIA-val, közös munka, projekt, de coaching kapcsán is. Mindig tudtunk egymásról, mindig figyeltünk egymásra, 2016-tól kezdve pedig még az irodán is osztoztunk.

A 2021/22-es tanévtől pedig még szorosabbra fűzzük ezt a kapcsolatot, hiszen a Közterem programja a DIA szolgáltatási palettáját színesíti tovább, megőrizve saját identitását is.

 

De mégis több lesz! Több lesz, hiszen kibővült csapat gondozza majd a programot, változik a marketing és a kommunikáció, de ami a legfontosabb tartalmában is színesedhet, bővülhet a Közterem maga is.

 

Mi is az a Közterem?

 

A Közterem célja, hogy az osztályból valódi csapat váljon. A program egy osztálytermi szinten, az adott osztállyal (3. évfolyamtól az érettségiig tartó korosztállyal) megvalósuló tréningsorozat, melynek során a diákok olyan csoportos együttműködést igénylő helyzetekben vesznek részt, melyek segítségével kulcsfontosságú szociális készségeik fejlődnek, miközben a csoportkohézió is erősödik az osztály tagjai között. Így válik az osztályból valódi csapat.

 

 

A Közterem csapata heti rendszerességgel látogat el az osztályokba a hagyományos tanórát egy izgalmas tréning helyzetté varázsolva. Referenciáik között 38 iskola, 60 osztály, 2278 diák és 394 megtartott foglalkozás szerepel, mely számok folyamatosan növekednek. Szoros együttműködésben állnak az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájával, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek is rendszeresen vesznek részt csapatépítő, szociális kompetenciát fejlesztő foglalkozásokon, projekteken. 2018-2019 között a T-Systems Legyél Te is Informatikus programját színesítette egy Közterem blokk, ahol a fiatalok saját élményben tapasztalhatták meg, miért kulcsfontosságú készség az adaptivitás, agilitás és reziliencia.

 

De innentől kezdve fogalmazzunk többes szám első személyben, hiszen a Közterem és a DIA informális partner kapcsolata innentől kezdve valós, a megrendelők irányába is látható módon működik tovább.

 

Noha az előkészítés okán a hivatalos fúzió dátuma 2021 augusztus, ne habozz már most megrendelni a Közterem szolgáltatást, amit ezen a linken könnyedén meg is tehetsz: https://kozterem.typeform.com/to/hTW5Ln