Keresés
Close this search box.

Hogyan szervezzünk csodás halloween-i csapatépítőt 3 lépésben?

Az őszi ünnep szellemisége eddig főleg a sütőtök ízű édességekben ért utol, illetve olykor alkalmi horror film nézésben.Korábban sosem gondoltam rá, hogy a halloween jó indok lenne a közösségi mókára és csapatépítésre, így csak most jöttem rá, hogy mit hagytam ki eddig 🙂

Ugyanis idén a rendszeres megbeszélésünk a DIA-ban a fontosabb napirendi pontok megvitatása után átcsapott egy kis tematikus játékba és közös főzésbe. Az alábbi ötleteket jól lehet kamatoztatni  a munkahelyen, iskolában, vagy akár családi körben is, aki egy kis borzongásra és közösség építésre vágyik az ősszel.

 

 

1.A hangulat megalapozása 

 

A halloween (a legtöbb ünnephez hasonlóan) a hangulat megteremtésén alapszik. A díszítés aktusa már önmagában ráhangoló, de annak is sokat ad, aki csak belecsöppen ebbe a közegbe a rohanó külvilágból. A sütőtökös-denevéres-boszis- szellemes dekoráció segít közösen belehelyezkedni ebbe a világba. Ne felejtsük a tematikus kiegészítők erejét sem: egy boszorkány kalap, egy pókos fülbevaló vagy egy tökös póló is lenyűgöző kis apróság, amivel a közös világunkat építjük. 

 

 

2. A lakoma

 

Ha már minden narancs-feketében tündököl, és felkerült az összes süveg és vámpírfogsor, akkor itt az ideje, hogy rátérjünk a minden ünnepet meghatározó programpontra: a közös evésre. Hogy fokozzuk a közösségi élményt, és szórakoztatóvá tegyük az előkészületeket, tematikus ételeinket együtt is elkészíthetjük. Ezt tehetjük egy főző verseny keretében, vagy, ahogy mi a DIA-ban, egy forgószínpados játékban, ahol mindenki több étel elkészítéséből is kiveszi a részét.

 

Csapatunk az egészséges halloween-i nasik mellett döntött, így például hummuszos pókszendvicsből, banánszellemből, narancslámpásból és boszorkányseprű sajtfalatkákból lehetett válogatni.

 

 

Tipp: további ételötleteket itt találtok –> https://www.nobiggie.net/25-healthy-halloween-food/

 

3. Csapatépítő játékok 

 

A közös játék a közösségi esemény szíve-lelke.Ugyan szeretjük az együttműködésen alapuló játékokat is (lásd Vox Pop), de most a versengés izgalmára vágytunk. 4-5 fős csapatokkal a következő négy játékot próbáltuk ki:

 

Tök bowling

Ehhez csak sok guriga wc papírra és egy gurító eszközre lesz szükséged. Azért nem azt írom egyszerűen, hogy labdára, mert mi például egy kicsike dísztököt használtunk erre a célra. A menő halloweeni tekegolyóval pedig le kellett dönteni a wc papír piramist. A csapatból minden játékos guríthat egyszer és annyi pontot kap a csapat, ahány guriga felborult. Ha az összes játékos gurított az a csapat nyer, akinek több pontja gyűlt össze. 

 

Tipp: az igazán profik ijesztő szellemarcokat is rajzolnak a gurigákra filctollal 😉

 

Múmia

Ez a játék gyerekzsúrokról sokaknak ismerős lehet, de halloween körül mégis csak nagyobb aktualitása van, ráadásul felnőttként is adrenalin löketet biztosító és vicces feladat. Végy csapatonként egy-egy guriga wc papírt az előző feladat eszközeiből. A csapatból egy önként jelentkezőt kell a többieknek wc papírba csavarniuk. Az a csapat győz, akinek leggyorsabban elfogyott a gurigája.

 

Tipp: a letekert wc papírt eredeti rendeltetése szerint már nem érdemes felhasználni, de például takarításhoz jó lehet, ha nem akarunk pocsékolni. 

 

5 perces halloweeni kihívás 

Ez a feladat is időre megy. Csapatonként egy lapon szerepelnek a könnyebb-nehezebb feladatok, melyeket minél gyorsabban végre kell hajtani. Ilyen lehet például: 

  • írjatok rövid verset a múmia, tök és halloween szavak felhasználásával
  • Számoljatok ki egy matekfeladványt
  • Kössétek össze egy csapattag cipőfűzőjét
  • Csináljatok egy rémes szeflit

És ehhez hasonló pörgős, változatos feladatokből 5-10 darab. 

 

Tipp: A végén ne tudjátok le annyival a feladatot, hogy megállapítjátok, melyik csapat végzett hamarabb, hanem ellenőrizzétek le együtt a feladatokat, mert jókat lehet nevetni például a másik csapat versén. 

 

Szellemes pohárpiramis

10 szellemeknek kidekorált papírpoharat kell a csapatnak piramis szerűen (4-3-2-1) emeletenként egymásra helyeznie. De mindezt egy közös eszköz szabályos használatával. Egy darab befőttes gumira van kötve 5  kb. fél méteres madzag. Minden csapattag a kezébe veszi egy madzag végét (és nem is szabad ennél közelebb fogni a kötelet), a másik kezét pedig hátra teszi. Majd a csapatnak a középső gumi tágítása és szűkítése segítségével kell a poharakat építménnyé formálnia. Az nyer, aki hamarabb kész. 

 

 

A végén amelyik csapat több feladatot nyert meg, az a végső nyertes! Akár díjat is tűzhetünk ki, ha igazán fel akarjuk kelteni a versenyszellemet. 

 

Reméljük kipróbáltok minél több ötletet!

 

Borzasztó halloweent kíván a DIA csapata 🙂