Keresés
Close this search box.

Hajózásaink a tavaszi félévben – avagy merre jártunk, mit csináltunk

A nyár olykor arra is jó lehetőség, hogy átgondoljuk, mi az ami mögöttünk áll és mi az, ami ránk vár még ebben az évben. Jól esik visszatekinteni erre a mozgalmas félévre, hogy mennyi projektet, workshopot, nyilvános eseményt valósítottunk meg, sőt idén volt Kamaszkonferencia, Vitanap és nyári tábor is. Mennyi minden fért bele ebbe a félévbe is! Nézzétek csak:

 

Három érveléstechnikai workshopot tartottunk többek között az Európa Pontban, a Nők a Tudományban Egyesületnek, a Budapest School P20 diákjainak, valamint a Lehel Pengő projektben is tartottunk érvelésitechnikai workshopot jászberényi fiataloknak.

 

 

A VoxPop workshopok a tavaszi félévben is meglehősen népszerűek voltak, összesen hét komplex VoxPop workshopot valósítottunk meg az ÚjHÁZ Centrum csapatának Győrben, az Engame Akadémián, a MoME-n, az aHang csapatának, a United Way Magyarország partnerének, az InnoMate projekt diákjainak, valamint a Cedo Nulli diákianak, akik egyenesen Rotterdamból jöttek el hozzánk.

Ez kb. 35 órányi tiszta érveléstechnikai, vita és VoxPop workshopot jelent, mellyel összesen kb. 290 résztvevőt értünk el a tavaszi félévben.

Ehhez kapcsolódik még a Közterem programunk, mely egy osztálytermi szinten, az adott osztállyal (harmadik évfolyamtól az érettségiig tartó korosztállyal) megvalósuló tréningsorzat, ahol a diákok olyan csoportos együttműködést igénylő helyzetekben vesznek részt, melyek segítségével kulcsfontosságú szociális készségeik fejlődnek, miközben a csoportkohézió is erősödik az osztály tagjai között. Így válik az osztályból valódi csapat. A tavaszi félévben sajnos nem volt akkora fókusz ezen a programon, mint amekkora szükség van rá az iskolákban és amennyit meg is érdemelne, de így is 62 diákot értünk el, akiknek összesen 12 órában tartottunk csapatépítő foglalkozások.

A Közterem program kapcsán az ősz biztosan erősebb lesz, készülünk is külön kampánnyal, sőt reményeink szerint egy kicsit ki tud majd lépni a szolgáltatásink közül, így egy fokkal több helyre, több célcsoportba érhet el a manapság kifejezetten fontos csapatépítő program. Jelentkezni azonban már most tudtok ezen a jelentkezési lapon.

 

 

Projektjeink keretében pedig érzékenyítő, vitafókuszú, vállalkozói készségfejlesztő, vagy éppen részvételiséggel kapcsolatos foglalkozások sokaságát tartottuk, melyekről projektenként külön is olvashattok:

Egy hajóban evezünk amely a közösségi vitaprojektünket jelzi, ahol számos vitaklubunk kezdte meg működését 2022. januárjában.

Fiatalok: együtt, felelősséggel amelyben Újbuda önkormányzatával együttműködve támogatjuk Újbuda új, ifjúsági stratégiájának kidolgozását vitaeseményekkel.

Változáshozók amelyben a fiatalok megértik, mit jelent egy közösség részeként, aktívan tenni az őket érdeklő és érintő problémák megoldásáért.

Szárny – játék populizmusról és a társadalmi változásról, melyet a Társadalomtudományi Kutatóközponttal partnerségben valósítottuk, ahol a fiatalok megismerhetik és gyakorolhatják a demokratikus politikai részvételhez szükséges készségeket.

Legyél te is most generációs a Telekommal közös projektünk, melynek célja, hogy középiskolás diákok mutassák meg az idősebbeknek, hogy az okoseszközök, az internet és az online megoldások használata egyszerűen elsajátítható és korlátlan lehetőségeket biztosít.

És ne felejtsük el a Kamaszkonferenciát sem! 2022. május 21-én a Turbina kulturális központban tartottuk meg az idei Kamaszkonferenciát, számos inspiráló előadással, vitasarokkal és játékbemutatóval. Nézzétek meg az összefoglaló videónkat! Sőt, itt eléritek a megnyitó beszédet, itt pedig Rizmajer Antal inspiráló előadását is.

Az itt felsorolt workshopok, foglalkozások és projektek 2022. első felére vonatkoznak de már alig várjuk, hogy elstartoljon az őszi félév, ahol már most több nagyon fontos és érdekes workshop, projekt kapott helyet. Tartsatok velünk ti is, szívesen látunk titeket is a DIA fedélzetén! Nézzetek körbe a projektjeink és szolgáltatásaink között, ismerjétek meg a VoxPop vitajátékot és az érvelési hibákkal kapcsolatos VoxPop kártyajátékot.