Keresés
Close this search box.

Érdekel, milyen a DIA csapatában dolgozni? – Anna és Panna válaszol!

Szeptemberben kis hajónk két új csapattaggal bővült: Annával, aki projektkoordinátorként csatlakozott hozzánk, valamint Pannával, aki meg a kommunikációs és grafikai feladatokért felel. Két hónap elteltével készítettünk velük egy mini interjút, ahol megkértük őket, hogy írják meg, milyennek élték meg ezt az időszakot eddig a csapatban, hogy érzik magukat, milyen feladatokkal foglalkoznak és mit várnak az elkövetkező időszak feladataiból a legjobban!

 

1. Hogyan jellemeznéd az első DIA időszakot?

Anna: Egy növény, amit átültettek egy másik cserépbe. Mikor kiemelték a földből, egy kicsit félretették pihenni, és majdnem elfeledkeztek róla. Egy-két levele már elkezdett sárgába hajlani, mikor észrevették, gyorsan kapott egy cserepet, új földet, helyet az ablakban, némi tápoldatot és vizet. A régebbi cserép egy másik helyen volt, máshogy, másik irányból érte a fény a leveleket, így első lépésként az új cserép elhelyezkedését, méretét, a fény beesési szögének változását kellett megszoknia. Ez mostanra már sikerült. A sárgába hajló levelek eltűntek, helyettük új zöld hajtások jelentkeztek.

Panna: Ismerkedések sorozata. Ismerkedés a csapattal, azon belül az egyénekkel, a munkakultúrákkal, az új környezettel, a partnerekkel, új és ismert lehetőségekkel, ismerkedés számomra korábban nem használt platformokkal és az ehhez kapcsolódó komfortzónáinkkal, és persze ismerkedés magával a feladatokkal. Egy új csapattal elkezdeni a közös munkát rendkívül sok új impulzust is jelent, mint összeköltözni egy ismerőssel: ismered őt már rég óta, de együtt lakva rendkívül sok más perspektívából is megismerheted. Izgalmas két hónap van mögöttünk, melyre visszatekintve úgy érzem, hogy a helyemen vagyok.

 

2. Milyen feladataid vannak, mivel foglalkozol?

Anna: A Közteremben végzek projektasszisztensi feladatokat, emellett egy kicsit besegítek az Egy hajóban evezünk projektbe is a senior vitaklubok kapcsán.

Panna: Amikor az ember azt mondja kommunikációs feladatok sokan egyből a social media posztokra gondolnak, amiben persze nem tévednek, de ez bizony csak egy szűk kis része. Ezek mögött rengeteg ötletelés, szervezés, tervezés, nyitott szemmel járás, szövegírás, csapat összeszervezés, hogyan-ok és mikor-ok kitalálása és átadása, valamint több óra technikai előkészület is áll. Így próbálok átlépni a kommunikációs feladatok kifejezésen és inkább így fogalmaznám meg, hogy mi a prioritás a munkámban: „Azzal foglalkozom, hogy minél több emberhez eljusson a DIA ügye, minél többen megismerhessék azokat a lehetőségeket, melyekre mi kaput tudunk nyitni és azokat a módszerek, amikkel a tanulást és a készségfejlesztést élvezetessé tudjuk tenni, amilyennek mindig is lennie kellene. A feladatom, hogy minél többen észrevegyenek minket, főként azok, akiknek igénye van a vitakultúra fejlesztésre egyéni és közösségi szinten.”

 

3. Hogy érzed magad a DIA-ban?

Anna: Eddig egy másik városban, egy másik civil szervezetben dolgoztam, egészen más feladatkörben. Nagyon örülök, hogy a DIA ennek ellenére úgy gondolta, hogy én kellek a csapatába. Ezért hálás vagyok, közben pedig nézegetem az új hajtásaimat.

Panna: Mint egy kiránduláson a kerekerdőben. Sose tudni milyen kis tisztás vagy lélegzetelállító kilátás következik a kanyar után, mikor kell elővegyed a térképet. Sose tudni milyen virág és gomba kincsek kerülnek a lábad elé. És persze ugyanígy van, ahol bukdácsolós és négykézláb hegyremászós szakasz van, olyan is akad, ahol belegabalyodsz egy pókhálóba, de rengeteg felfedezni való van, az egész összességében egy nagy kaland, izgalmak sorozata, mindez egy percig sem egyedül, hanem egy szuper csapattal.

 

4. Mi az, amit az elkövetkezendő munkáid-tevékenységeid közül a leginkább vársz?

Anna: A Közterem kommunikációs stratégiájának kibontakozására vagyok nagyon kíváncsi, illetve egy DIA által megpályázott projektre.

Panna: Hogy élőben, személyesen is találkozhassak azokkal az emberekkel, akikkel az online térben interakcióba kerülök a DIA által.

 

5. Milyen növény jut róla eszedbe?

Anna: Permakultúrás kert – mert a sokféleség jellemzi. A permakultúra ismérve, hogy a különböző növények harmóniában élnek együtt, egy komplexebb ökoszisztéma, amely magasabb ellenálló képességgel rendelkezik. Számomra ez a DIA.

Panna: Vadszőlő – szereti a fényt és meleget, valamint futónövény, messzire kapaszkodik, sok helyre elér és viszonylag könnyen életbe marad bárhol.