Keresés
Close this search box.

Egy projekt margójáraOn the Margin of a Project

Büszkén mutatjuk be nektek most lezárult projektünk, a Párbeszéd helyben, érted összefoglalóját.

 

A Párbeszéd helyben, érted projekt keretein belül vállalkozó szellemű középiskolások kaptak lehetőséget arra, hogy párbeszédet kezdeményezzenek és vitaeseményeket hívjanak életre saját környezetükben.

 

A DIA programjában 14 iskola több mint 40 középiskolás fiatalja vált a kulturált vita nagykövetévé. Mentoraikkal az ország különböző szegleteiben olyan helyi párbeszéd-eseményeket valósítottak meg, melyeken döntéshozókkal és diáktársaikkal az őket leginkább foglalkoztató témákban folytattak eszmecserét.

 

Mindeközben olyan készségeik fejlesztésére nyílt lehetőségük, amelyek hozzásegítik őket a hétköznapokban való boldoguláshoz és a 21. század munkaerőpiacán való érvényesüléshez. Megtanultak érvelni, hatékonyan és bátran képviselni saját véleményüket változatos kommunikációs helyzetekben, értékes tapasztalatot szereztek a csapatmunkában, és fejlődött az önbizalmuk, önismeretük is.

 

Vitaeseményeikkel a programban részt vevő fiatalok visszacsempészték a valódi párbeszédet a helyi közösségekbe. Olyan minőségi beszélgetéseknek biztosítottak teret, melyek – a megbélyegzés, a személyeskedés vagy a demagóg üzenetek helyett – a közösség tagjai számára releváns problémákról, egymás megértéséről és egymás nézőpontjainak kölcsönös megismeréséről szóltak.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, lapozd át a beszámolónkat!

 

We are proud to present to you the summary of our completed project ‘Dialogue For You’.