Véget ért a DemoLab

A DemoLab az elmúlt két év egyik fénypontja volt. A Tanközlöny csoport és a DIA közös projektje voltaképpen egy figyelemre méltó kísérlet volt, ami ötvözött számos izgalmas reform- és művészetpedagógiai megközelítést.

 

Kilenc középiskolai műhelyben folyt a munka egy-egy kortárs művész és pedagógus facilitátor támogatásával. A középpontban a diákok álltak a szó minden értelmében: miközben az őket legjobban érdeklő témákkal foglalkozhattak kutatás, vita, alkotás, bemutatás során, megtapasztalhatták a demokratikus működésben rejlő erőt és lehetőségeket is.

 

Bár hivatalosan 2020 januárjában zárult a projekt, nem tudjuk, és nem is akarjuk elengedni. Olyan értékes folyamatok, kapcsolódások és produktumok születtek, amiket mindenképp tovább fogunk vinni, a tanulságokat és eredményeket pedig megosztjuk minden lehetséges fórumon, mint most itt a blogposzt végén olvasható  összefoglalóval.

 

A folytatás egyik terepe nem más, mint a Jelen! Diákkiadó, egy diákok által kezdeményezett, és önszerveződő módon működő kezdeményezés, ami most, a koronavírus karantén idején is aktív, eredeti és nyomot hagy.

 

#demolab #hagyjnyomot

 

 

 

2022-03-02T18:01:12+00:00