Keresés
Close this search box.

Mely kulcskompetenciákat fejleszti a Közterem?

Ebben a bejegyzésben röviden szeretnénk összefoglalni, hogy mely kulcskompetenciákat és készségeket hivatott fejleszteni Közterem szolgáltatásunk. 

 

 

A Közteremben az a célunk, hogy olyan kulcskompetencia-területek fejlesztését segítsük, melyeknek fejlesztését a Nemzeti Alaptanterv is előírja, valamint amelyekről azt gondoljuk, elengedhetetlen az egyén mindennapi életéhez. Ez a két kompetenciaterület a szociális kompetenciák, valamint az aktív állampolgári, demokratikus készségek.

 

Szociális kompetenciák

A szociális kompetenciák nélkülözhetetlenek a hatékony személyes és csoportos érintkezésben, valamint a köz-, és magánéletben is. Éppen ezért a Közterem foglalkozás sorozatban kiemelt szerepet játszik a csapatépítés, az ön- és társismeret, valamint a szociális érzékenység fejlesztése. Ezen képességeink segítenek hozzá ahhoz, hogy együtt tudjunk működni másokkal.

 

Akív állampolgári, demokratikus készségek

Az aktív állampolgárságra, demokratikus készségekre való nevelés a tanuló társadalomban való sikerességének, boldogulásának egy fontos feltétele. A Közterem foglalkozások tervezésénél különös figyelmet kap, hogy adott foglalkozáson megjelenjen a vitakészségek, az érdekképviselet, valamint a hatékony kommunikáció fejlesztése. Hiszen mindezekre szükség van az aktív állampolgári léthez, a társadalmi beilleszkedéshez, majd később a munkához.

További információ a Közterem szolgáltatásunkról ezen az oldalon érhető el.

A bejegyzést írta: Bozóki Anna