Keresés
Close this search box.

Hogyan tanítsuk meg diákjainkat vitázni? – akkreditált képzés

Jó vitázni?
Miért jó vitázni?
Hogyan lehet jól vitázni és miért fontos, hogy ezt minél fiatalabban megtanulja az ember?
Hogyan segíthet ebben a pedagógus?

30 órás akkreditált továbbképzés tanároknak. 

Egy hajóban evezünk. Lehet, hogy másképp gondolkodunk. Másban hiszünk. Lehet, hogy nem értünk egyet. De együtt kell működnünk, hogy haladni tudjunk.

Az Újpedagógiával közösen fejlesztett képzésünkben arra keressük a választ, hogyan lehet egyensúlyban tartani azt a képzeletbeli hajót, melyben egy-egy vita során vitapartnereinkkel együtt evezünk. A képzés végére kiderül, hogy miért lehet hasznos tudás pedagógusként a vitázás alapjainak, a közösségi vita elméletének és módszertanának elsajátítása, valamint hogyan lehet ezt a eszköztárat hatékonyan használni a tanítási órák, osztályfőnöki órák, szakkörök, vagy éppen iskolai projektek során. A képzésből nemcsak az elméletet és a módszertant, de magát a közösségi vita szemléletét is elsajátíthatja, melynek birtokában hozzájárulhat diákjai XXI. századi kompetenciáinak hatékony fejlesztéséhez.

A képzésben a vitázás alapjaival, alkotóelemeivel és a közösségi vitával való megismerkedést követően elsajátítja a hozzájuk kapcsolódó elméleti-módszertani alapokat. Ezek birtokában nem fog gondot okozni, hogy a tanórákon, szakkörökön és egyéb workshopokon akár tantárgyi kapcsolódású vitafoglalkozásokat valósítson meg az adott csoport igényeire szabva. A képzés által képes lesz reflektív módon reagálni a vitafoglalkozásokon megélt tapasztalatokra, így fejlesztve és építve a további foglalkozásokat.

Egy másik nagyon fontos lehetőség, melyhez hozzájut képzésünk elvégzésével: két olyan piaci forgalomban lévő játékkal találkozhat, melyek “konyhakészen” adják Önnek egy vitafoglalkozás kereteit. Lehetősége van ugyanis megismerni a VoxPop vitajátékot, valamint az érvelési hibákkal foglalkozó VoxPop kártyajátékot is. Utóbbihoz csomagban olcsóbban hozzájuthat, előbbi árából pedig 10% kedvezményt kap, ha sikeresen teljesíti a képzést.
Tanulási folyamatát tippek és trükkök teszik még színesebbé, melyek segítségével az elsajátított ismereteket még hatékonyabban be tudja építeni a tanítási gyakorlatába.

Kinek ajánljuk: Általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító tanároknak

Időtartam/kreditpont: 30 óra/30 kredit

Engedélyszám: 395/10/2022

További részletek a képzésről és megrendelés: https://ujpedagogia.hu/voxpop