Keresés
Close this search box.

8×8 perc egy sikeres vállalati együttműködésig

Ismét Good Impacten járt a VoxPop vitajátékunk, ráadásul most annak Z generációs, kifejezetten a vállalai szférának készült változata. 

Mi is az a Good Impact?

“A GOOD IMPACT az ország egyetlen olyan exkluzív eseménye, üzleti seregszemléje, ahol vállalati vezetők hiánypótló nonprofit üzleti szolgáltatásokat vásárolhatnak. A Good Impact platformot teremt a for-profit és a nonprofit szektor találkozására és együttműködésére, ahol a társadalmi szervezetek megmutatják a bennük rejlő piaci értékeket, lehetőségeket, és valós üzletet alakítanak ki a vállalatokkal. A Good Impact egy fenntarthatósági piactér, ahol nyolc civil szervezet nyolc szolgáltatása mutatkozik be különleges showroomokban öt érzékszervre ható módon.”

Áll az eseményt megálmodó és működtető Civil Impact honlapján. 

Valóban, egy izgalmas, figyelemfelkeltő és megkapó 8 perces produkcióval kell készülnie minden olyan civil szervezetnek, aki lehetőséget kap arral, hogy bemutatkozhasson ezen a remek eseményen. És ezt a 8 perces produkciót nyolcszor kell bemutatni a vállalati képviselőkből álló csapatoknak. Elképesztően izgalmas, intenzív és felemelő az a 8×8 perc a Good Impacten!

Nézzük, hogyan is jutottunk el a mi 8×8 percünkig!

Idén az a megtiszteltetés ért minket a DIA-ban, hogy meghívást kaptunk a Civil Impact által szervezett Civil Impact Akadémiára, ami nem más, mint

“egy nonprofit szervezeteknek szóló képzési program, mely során elsajátíthatják azt a tudást, amely a vállalatokkal való együttműködésben segíti  őket. Mindezt annak érdekében, hogy professzionális alapokon működő szolgáltatásokat, társadalmi/környezeti befektetési programokat tudjanak nyújtani a for-profit szektor képviselői számára ezzel erősítve saját pénzügyi fenntarthatóságukat.”

Régóta szerettünk volna mi is akademisták lenni, így nagyon örültünk, hogy a Check in 2the Future projekt keretében csatlakozhattunk. Az Akadémia záró eseménye a Mentorok Háza, ahol egy rövid pitchben kell meggyőzni vállalati szereplőket a szolgáltatásunk menőségéről és vállalati alkalmazhatóságáról. Az a szervezet, aki itt meggyőzi a vállalati szereplőkből álló zsűrit, automatikusan részt vehet a következő évi Good Impact eseményen. Így kerültünk mi is ebbe a körbe, aminek már ott, a Mentorok Házában nagyon örültünk!

A szolgáltatás, azaz a VoxPop Z gen editon

Az általunk kínált szolgáltatás markáns része a játékosítás és a résztvevők élményalapú fejlesztése a konstruktív viták, hatékony munkahelyi kommunikáció érdekében. Manapság a Z-generáció kapcsán is számos hot topic jelent meg a munkahelyeken, melyekkel érdemes hatékonyan foglalkozni. Ilyen lehet a generációs különbségekből fakadó feszültség, hogy mindenről megvan a Z generációsok véleménye és ezt nem is rejtik véka alá, hogy energiaigényes a Z generációsok bevonása és megtartása, vagy éppen, hogy nincs meg velük a közös nyelv.

A VoxPop vitajátékunkkal az a célunk, hogy olyan témákról és olyan emberekkel is konstruktívan tudjunk vitázni, akikkel nem feltétlenül beszélünk egy nyelvet. A játék garantálja a többszempontúság megjelenését, az egyenlő erőviszonyokat. Segít közelebb kerülni egymáshoz, új tudást szerezni új témákról, miközben egy jó közösségi élményt is biztosít a munkatársaknak. Az általunk kínált szolgáltatás során egy Z generációs probléma (vagy a vállalatot érintő, érdeklő téma) köré épülő komplex VoxPop vitajátékot és szakmai workshopot valósítunk meg, valamint a csomag része maga a VoxPop vitajáték és a VoxPop kártyajáték is. 

Nagy előnye a VoxPopnak, hogy

  • a klasszikus képzési alkalmaktól teljesen eltérően, játékosított módon zajlik; 
  • garantált a szakmai minőség és a reflexió a folyamatban;
  • egy olyan eszközzel és módszerrel távoznak a résztvevők, melyet instant be tudnak építeni a munkahelyi rutinba;
  • a workshop hatására javul a generációk közötti kommunikáció, hiszen a felek jobban megértik egymást, elkezdenek megteremteni egy közös nyelvet;
  • elkötelezettebbé válnak a munkavállalók, mert megtapasztalják, hogy az ő véleményük, gondolataik, ötleteik és jóllétük is számít a cégnek;
  • az, hogy a munkavállalók jobban megértik egymást és készek a párbeszédre, jó hatással lehet a produktivitásra is, sőt a bevonó, partneri attitűd a cég részéről fejleszti a vállalati kultúrát és segít megtartani a munkavállalókat. 

8×8 perc

A mi showroomunkban a fenti szolgáltatást mutattuk be egy kétsarkos vitával, ahol a résztvevők olyan tételmondatokról gondolkodtak, mint

“A Z generációs munkavállalókat nehéz beilleszteni a vállalati kultúrába.”

“A munkahelyi hagyományok akadályozzák a fejlődést.”

“Az idősebb generációk kevésbé érzékenyek társadalmi problémák iránt, mint a fiatalabbak.”

Ezt követően bemutattuk magát a VoxPop vitajátékot és a VoxPop kártyajátékot, melynek fókuszában az érvelési hibák állnak. Ez utóbbi kapcsán egy gyors versenyfeladatot találtunk ki a résztvevőknek, amiben két-két érvszörnyet kellett “megetetniük” a hozzájuk tartozó érvelési hibákkal. A vállalati partnerek nagyon bevonódtak a kétsarkos vitába és az érvelési hibás játékba is, valamint több csoportból is tettek fel azonnali kérdéseket a megvalósíthatósággal kapcsolatban. A showroomból távozóban még egy-egy Z generációs tételmondattal gazdagodtak a résztvevők, amit megvitathattak egymással a szünetben, vagy csak elgondolkodhattak annak tartalmáról. Természetesen nem hagytunk senkit ajándék nélkül, így meglehetősen sok résztvevőn láthattuk viszont a VoxPop kitűzőinket az esemény későbbi részeiben is. 

Az eredmény

Összesen 7 vállalati partner fejezte ki együttműködési szándékát velünk, vagyis ilyen sok és sokféle helyszínen valósulhat meg VoxPop Z gen esemény. Egy vállalat már a helyszínen megvásárolta a szolgáltatásunkat, a többiekkel pedig a következő időszakban kezdjük meg a kapcsolatfelvételt a Civil Impact munkatársai által. Köszönjük a bizalmat és az érdeklődést, már alig várjuk, hogy élesben is bevetésre kerüljön a szolgáltatásunk!

Köszönjük a Civil Impact munkatársainak az operatív és szakmai előkészítést, nagyon jó veletek együtt dolgozni legyen szó Good Impactről, Civil Impact Akadémiáról, vagy csak úgy, partneri, civil-civil együttműködésben is!

A bejegyzést írta: Lencse-Csík Orsolya