Egy hajóban evezünk

– Közösségi vitaklubokkal a párbeszédért –

A program célkitűzése, hogy helyi szintű vitaklubok jöjjenek létre a bevont intézményekben (egyetemek, középiskolák, közösségi terek és tanodák).

A vitaklubok célja a fiatalok helyzetbehozása, a helyi szintű szerepvállalásuk támogatása, a szociális készségfejlesztés és attitűdváltozás az aktív állampolgárság tekintetében. A közösségi vitaklubok tevékenysége helyi szintű problémák feltárására és azok lehetséges megoldásainak kidolgozására fókuszál. A projektbe nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki, akár szegregált térségekben élő fiatalok bevonása is megvalósul, ezzel növelve az itt élő fiatalok lehetőségeit, megismertetve őket a jogaikkal, valamint a vitában és a pá rbeszédben rejlő lehetőségekkel. A projekt során támogatott cél továbbá, az egyes vitaklubok egymással való interakciója is, mellyel a tagok tágítják saját perspektívájukat az egyes problémák mentén, valamint az egymással folytatott párbeszéd és tapasztalatcsere hozzájárul egy elfogadóbb és befogadóbb attitűd kialakulásához is. Terveink szerint a közösségi vitaklubok létrehozása és működtetése újra a DIA fő profiljának részévé válik. 

Partnereink, akikkel egy hajóban evezünk: Balástyai Motiváció Tanoda, Deák Téri Evangélikus Gimnázium, DeViszont Közösségi Tér, ELTE PPK Tanár leszek! Hallgatói Műhely, Élmény Tár Tanoda, Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanoda, InDaHouse Hungary, KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület – Debrecen, Miskolc és Szolnok, Medgyessy Ferenc Gimnázium – Debrecen, Ráckevei Ady Endre Gimnázium, Szegedi Motiváció Tanoda, Jövőt Építők Generációja Egyesület, Makói József Attila Gimnázium, Petrik Lajos Két Tanítási nylevű Technikum.

Ha szeretnél csatlakozni a közösségi vitaklubjainkhoz írj nekünk: hellodia@i-dia.org 

Tudj meg még többet a projektről!

Az első Vitanapunkról itt olvashatsz.

Ilyen volt volt az első vitaklub:

A projekt első szakaszához készült módszertani összefoglalót itt találjátok.